Sportlovsbilder

Här är några bilder från mitt sportlov 9 - 15 febr och från Rebeckas sportlov 15 - 22 febr.

            
Från Bengts och min måndagspromenad mellan Skene och Kinna med plötsligt snöfall över Viskan.

     
Lunchbuffén på Kurorten i Varberg.


     
Hos familjen i Lund strax före bilfärden mot Skene.


  
På väg mot Skene stannade vi till på Mc Donalds. Ruschkanan funkar även vintertid!


 
Rebecka följde med på KROKIKVÄLL. Här tecknar hon efter vår modell.


  
Och här kollar farmor in modellen.


     
En kväll provar Rebecka på drejning.


  
Läggdags, men först lite manikyr.


  
Johanna, Mirjam och Rebecka. Mormor o farmor Berit med Rebecka, Tobias och Noah.
Sista dagarna på Rebeckas sportlov hade vi en mysig träff i Borås hos Johanna o Tobias.

  
Tåget från Borås mot Varberg stannar till i Skene. Här hinner farmor säga
farväl till Rebecka och ett VÄLKOMMEN tillbaka! Det blir tågbyte i Varberg
och sen går färden vidare mot hemstaden Lund.

Två sportlovsveckor med många fina minnen!


SPORTLOV

Det har redan hunnit bli torsdag. Jag kom till Lund igår. Andreas hann lämna hemmet och påbörja sin jobbresa till Indien, så honom hann jag inte träffa. Men han är tilllbaka på lörd.morgon. Alex o Rebecka var i skolan, här har man sportlov först nästa vecka. Marie hade mått dåligt på morgonen, så det blev en resa till sjukhuset. Väl framme på neurologen blev det bestämt att Marie skulle stanna över natten. Man hade planerat in en hjärnröntgen och några andra provtagningar, bl.a ett nytt ryggmärgsprov.
Det var första gången jag såg Maries rullstol. Den ser rätt tuff ut och är behändig. Efter lite instruktioner fr Rebecka kunde jag hjälpligt klara att demontera den inför vår bilresa till lasarettet.
Idag har jag haft tel.kontakt med både Marie på sjukhuset och Andreas i Indien. Först hade man planerat att låta Marie stanna över helgen på sjukhuset, men sedan blev det ändrat. Marie ska få komma hem i eftermiddag.

Jag har hunnit vara ute på hundrunda med Chico två gånger idag, växlat pengar till P-automaten o laddat på till 22.45. Nu ska jag ta en vals med dammsugaren här i lägenheten.
I morgon kommer en väninna till Marie tillsammans med hennes två barn. Barnen är tonåringar. De ska stanna till lördag kväll. Denna visit har varit planerad sen en tid tillbaka. Så "stugan" blir full med folk fredag-lördag.

På söndag kör jag hem mot Skene igen. Rebecka kommer att följa med. Hon ska vara några dagar hos mej under hennes sportlov. Hon har möjlighet att vara min gäst på mitt jobb så mycket hon vill. På tisdag kommer också Mirjam med lille Noah till mej. Då får Rebecka lite fler valmöjligheter!

Det var dessutom långt före jul jag sist träffade Mirjam och yngste barnbarnet Noah. Så det återseendet blir kärt även för mej.

Mitt sportlov började med en skön måndag, då Bengt och jag bl.a var ute på en långpromenad. Vi hade varm choklad och mackor med oss. GOTT! Tisdagen gick också i avslappningens tecken. Jag var medbjuden av Bengt ner till Kurorten i Varberg på en härlig spadag. Jag fick åtnjuta två sköna behandlingar. På förmiddagen var det Tegnérs kurbad med ansiktsbehandling. På eftermiddagen blev det oljemassage. Däremellan hann vi både simma och basta och avnjuta en härlig lunchbuffé. Efter spadagen gjorde vi en snabbvisit hos Bengts mor Bibbi. Hon fyller 100(!) år den 16 maj. Hon bor  i sin egen lägenhet och är för sin höga ålder väldigt pigg.

Några bilder lägger jag inte in just nu. Det blir vid ett senare tillfälle.

Bilderna

                     

Tidigt på morgonen, på väg till mitt jobb!




Här är några bilder från mitt vik.pass under en spanskspråkslektion.

  

   

Här lyser flitens lampa bland glada och mysiga elever. ni förstår ju att jag trivs på min arbetsplats!

     




   

Många elever stannar kvar extra efter skolans slut o jobbar antingen för att ta igen förlorad lektionstid eller för att nå ett högre betyg
Ett par av de mest målmedvetna elverna i 9:an, Mattias o Gustaf, har vid ett flertal tillfällen stannat kvar efter skoltid för att jobba med sin stillebenuppgift. Som längst tror jag att de satt till efter halv-7 en kväll.

  


                  
Och här är lite annat av skolmiljön. Det är som en häftig installation! Vilken uppfinningsrikedom!!!!


       
I mitt närmaste grannskap finns denna intressanta byggnad. Bild 1 från G:a Varbergsväg och bild 2 från Gästgiv.gat.



  

Från en sönd.promenad ner till Skene Vallskvarn.                     


Ännu en vecka

Dagarna rusar iväg och släpar veckorna med sig. Det var ett tag sedan jag gjorde ett nytt inlägg. Den senaste veckan har det varit så mycket annat att stå i att det varit helt omöjligt att göra något åt saken.

Det är fredag i morgon och sista dagen i skolan före sportlovet. Karin, min kollega och jag, ska ordna med fredagsfikat för kollegiet i morgon. Det hör inte till vanligheterna numer att jag bakar. Men nu har det hänt! Det blev nå´n sorts chokladkaka i braspanna. Jag har brett en smet uppepå och lagt på strössel. Hoppas den blir bra. Nu står den övertäckt på balkongen. Det är +-0 grader, så nu  blir den rikgtigt kall.

I går -  onsdag - hade vi idrottsdag i skolan. Jag var funktionär tillsammans med min kollega Barbro. Vi gick tillsammans med en grupp elever till Kinna. Inte långt fr Mariebergsparken har en skytteförening sina lokaler. Där fick eleverna prova på luftgevärsskytte. I övrigt var det en massa olika aktiviteter som eleverna hadeatt välja mellan. Allt från skidåkning, skridskoåkning, innebandy, friskis o svettis-pass, självförsvar, dans, isfiske, till simning och ridning.

I dag var det nationellt prov i svenska för 9:orna. De hade uppsatsskrivning fr 8.10 - 10.50.

Nu skulle jag gärna vilja få med några av mina senaste bilder här, men jag varken hinner eller orkar. Jag gör ett nytt försök i morgon. Efter skolan har jag tvättid, fr 15.00 - 19.30. När maskinerna är igång ska jag ta mig tid och ladda ner bilderna som fortfarande finns kvar i kameran. Sen väljer jag något som jag tycker är roligt att visa!

KRAM!
Berit

RSS 2.0