Förraveckanglimtar



Nu ska jag lägga in några bilder som togs förra veckan. Jag börjar med lite skolnytt.



Jag hade ett vik på en mattelektion. Här syns två flitiga(!) elever i 9C.


Här använder Daniel mobilen som miniräknare, (tror jag)!


    Utanför lektionssalen.
Solljus från öppning i de blågrå molnmassorna.



Veckans bildgåta?


Tulpanerna på mitt köksbord.


Ja, och här är jag med min fläskläpp, till följd av "på-nosen-störtningen".
Jag ser lite "normalare" ut nu, hoppas jag.
Det är en vecka sen jag tog den här fula närbilden.

I övrigt har jag fullt upp denna vecka med att skriva omdömen på mina 7:or.
Det blir en hel del kvällsjobb förstås.

Vecka 7 har vi sportlov. Då ska jag bl.a få lite nya skåp i mitt kök.
Det ser jag fram emot. Sen blir det en biltur till Skåneland,
till familjen Sjöström i Lund. Och det är alltid roligt att träffa dem!




Här sitter Johanna vid mitt köksbord. Hon introducerar
mej i facebook.


Så avslutar jag det här inlägget
med blombuketten
som Tobias hade med sej
till sin mormor Berit.






Ny arbetsvecka

Det är måndag och första arbetsdagen har precis kört igång. Jag har fått uppmaningar att göra ett nytt inlägg. I morse när jag skulle gå in på min blogg visade det sig att jag blandat ihop mina olika lösenord. Nu har jag fått ett nytt och kunde komma in för att meddela alla ivrigt väntande på nya inlägget, att i eftermiddag kommer också några nya bilder! Jag önskar er alla en BRA vecka!
KRAM fr Berit

Bildgåtan och Julkortet

Hej igen! Som ni nog sett i kommentarerna till det tidigare inlägget, har bildgåtan, "min drömbild" fått sin lösning. Jonas gissade rätt! Fotot tog jag våren -08. Det är en närbild på utsidan av ett båtskrov. Båten låg på land uppallad för ev renovering. Jag tror det var i Marstrand. I bohuslän nå´nstans var det i alla fall. Bra gissat Jonas!

Som rubriken avslöjar kommer jag ta med något om ett JULKORT, - som kom idag - på självaste KNUT-dagen!!!!!
                                                              

Och här är JULKORTET som kom idag!!!!
TACK Shie&Jonas o Esther!
                                                        

Kolla på kuvertet som julkortet låg i. Kan man tänka sig att det tagit en omväg över Bermudas??? Ja, där skulle jag också gärna varit en sväng!!!!!!!!!!!!!!!

Vårlängtan

Det är ju bara i början av januari än och dagarna har bara blivit lite längre. Men det kan inte hjälpas att jag fylls av längtan till våren. Det kan väl inte skada att titta tillbaka på några naturbilder från förra våren!


Vårbrus i Ätran, Halland.



Blommande hassel.  (Obs de små röda honblommorna)








Vitsippor och gulsippor vid vattendrag.




Vårblomning




Den här bilden kallar jag "drömbild".
Är det någon som kan gissa vad det är?



Första riktiga skoldagen vårterminen 2009.

 

      Först information, sedan lite personlig hjälp.
    


    Karin ger  Coffe instruktioner.         
 
 


Med tittrutan i sikte och tungan rätt i mun.



Stillebenobjekten på plats, så även de flitiga eleverna.




Här är nu några ögonblicksbilder från verksamheten i bildsalen. Torsdagens schema bjuder på arbete tillsammans med skolans alla 9:or. Vi har sex klasser, 9A - 9F. Det blir ganska många elever som ska hinna göra något under ett 40 min arbetspass, som varje klass har. Det var idag också första dagen som min "nya" bildlär.kollega Karin Svensson tjänstgjorde. Tidigare har jag arbetat tillsammans med Staffan Johansson, som nu fått utökad tjänst på Rydals museum.
Karin är ändå inte helt ny på Ängskolan. Hon har tidigare haft just den tjänsten som Staffan hade. Karin har arbetat sammanlagt i sex år på Ängskolan. Under det senaste året har hon dock varit bildlärare på heltid på en annan högstad.skola i kommunen, Lyckeskolan i Kinna. Karin är rutinerad och jag är glad att hon kunde ta vid efter Staffan när han nu mitt i läsåret fick annat att göra.
På bilderna ser man eleverna jobba med stillebenkomposition. De är duktiga och flera visar fina resultat,
Utanför bildsalens fönster är vinterdagen grå. Efter en kall natt har nu blidväder tagit över och snö och is har börjat smälta.
I morgon fredag, har jag kort arbetsdag. Vi börjar 7.45 med ett personalmöte. Från kl 8.10 - 9.10 har vi något som vi kallar FORUMTID. I morgon ska denna tid ägnas åt studieplanering tillsammans med den egna klassen, direkt efter ett kortare klassmöte. På fredagarna brukar vi kollegor ha en gemensam förmidd.fika efter FORUM. Redan 9.25 har jag en 8:a i 60 min undervisning. Från 10.45 - 11-15 har jag tillsyn i matsalen. Efter det passet brukar jag äta min lunch där innan jag går hem för dagen - veckan.
Min klassföreståndarkollega heter Claes Blixt. Han får komma med på en senare bildkavalkad.

Trettondagskyla




Igår var det tisdagen den 6 januari, alltså Trettondagen!
När jag efter en kort sovmorgon kom upp och tittade ut möttes jag av en underbart fimfrostad vy. Den tidiga förmiddagssolen gav en skön lyster åt hela naturen. Det var ca -13 grader. Den översta utsikten är från mitt sovrumsfönster och den undre bilden visar vyn från köksfönster och balkong.
Visst är det bedövande vackert!

Idag har jag jobbat första dagen det här året. Det var en mjukstart med endast personlen på plats, men i morgon kommer även eleverna tillbaka efter ett välbehövligt lov. Jullovet har passerat väldigt fort, som vanligt! Det är ändå skönt att vi nu är på rätt sida om julen. Det känns som om det redan är lite längre och ljusare dagar. I eftermiddags när solen stod lågt, men ändå gav landskapet en gyllene glans, kom jag att tänka på semlor......och späda tulpaner! Det är skönt med det där första ljuset som ger aningar om en stundande vår.

Nu ska jag fixa färdigt mitt blogginlägg genom att klicka på Spara&publicera. Jag har fått lite hjälp av Johanna gm telefonkontakt. Det där med att lägga in sina bilder från arkivet är för mig fortfarande lite ovant. Tack så länge Johanna! Nu kan du nog snart se de fina rimfrostbilderna!
Kram till er som läser min blogg!

Skåneresan

Nu har jag kommit hem efter ett par dagar tillsammans med familjen Marie o Andreas i Lund. Vi har haft det så roligt och trevligt tillsammans. Jag hade tänkt få in några nytagna bilder i min blogg, men jag lyckades inte. Ack, det är väl inte så lätt att lära gamla hundar sitta?!?
Jag lyckades i alla fall maila över foton till Marie, så ni får gå in på Maries blogg. Jag tror hon lägger in några av dessa bilder.
Och jag får fortsätta träna!!!!!!
KRAM på er alla!

helgprogrammet

Så ROLIGT att flera varit inne på min blogg och även lämnat en kommentar!


Nu är vi redan inne på det nya året. Den kommande helgen ska jag tillbringa tillsammans med Lunda-familjen. Det ska bli så roligt att vara tillsammans med dem några dagar. Jag ska avslöja en liten "hemlighet". Vi ska måla tillsammans! Jag har plockat fram en hel del färger, både olje- och acrylfärger, samt en hel arsenal penslar, svampar o annat som går att måla med. Ett par uppspända dukar, 100x100 cm, finns också med i bagaget. Dessutom vet jag att Andreas hjälpt till med förberdelser genom att iordningställa en "målarverkstad".


Jag hoppas och ser fram emot att MÅLA för glatta LIVET! Jag vet att Marie, Rebecka och jag har gemensamma skaparintressen! Så det ska bli spännande att se vad vi ska åstadkomma!?!
Min kamera kommer att följa med, så nästa gång jag skriver nåt i min blogg ska jag ta med lite bilder från våra aktiviteter.


Tills vi hörs här på bloggen igen, ha det så BRA!


RSS 2.0