sommarlovet har börjat!

Vi är inne i midsommarveckan och naturen står i blom och frodig grönska! Den RIKTIGA SOMMARVÄRMEN har hittills låtit vänta på sig, men hoppet finns kvar! Solen lyser fram mellan molnformationerna och vi har anledning att vara både glada och tacksamma. Det är när man tar del av rapporter från olika platser om oväder som förorsakar katastrofer, som man kan känna sig oförtjänt lyckligt lottad. Vad gör det då med lite svala vindar och en och annan regnskur från bulliga molngubbar. Det är bara att tacka och ta emot!

Det var ett tag sedan jag visade några bilder. Kameran har dock varit i användning. Jag har tidigare utlovat några glimtar från LOKDAGARNA i Ängelholm. De ägde rum 14 - 16 maj.

 

Vi kom fram till Ängelholm redan på torsdagskvällen 13/5 och en grupp "diggare" stod förväntansfulla med laddade kameror och väntade på....................................................Ja, här ser man på vad!!!!!

 
Diesellok till allmänt beskådande och t.o.m RIKTIGA tågvagnar, så som tåg "ska" se ut, som man minns!!!


Blandad "kompott" på spåret,......eller spännande möten! Form - material - ljud.

 
och fältmässig klädsel skulle det vara......och som syns, det behövdes. Här är siktet inställt!

 
Fler som intar lämplig utsiktsplats. Och HÄR kommer objektet!!! Ett frustande, dånande diesellok som drar ett persontåg i den ansträngande uppförsbacken, på väg över Hallandsåsen. Motorljudet hördes en lååååång stund efter passagen.



Efter lyckad dokumentation med både stillbilder och filmning, på väg mot bilen och nya utsiktisplatser.


                                                  

På perrongen i Ängelholm träffade vi Bengts gode vän "Mister Nohab-GM", Per-Erik Matsson, som har sitt finger med i tillkomsten av Bengts bok om dieselloket T 41. "Tvillingbrorsan" till bokomslagsloket fanns med i Ängelholm.



Det blev ett par åkturer med - vad jag tycker - ett RIKTIGT persontåg. Den ena dagen gick resan till Hyltebruk i Småland och den andra dagen blev det ner till Kävlinge i Skåneland. Helt underbara tågresor med några stopp för fotografering och filmning.

 
Ett par av "avhopparna" redo med kameran. Några stannar kvar vid fönsterplatsen.


 
Här gäller det att spana in väsentlligheterna


Fler "avhoppade" diggare i väntan på det rätta tillfället.


 

 
Utsikt genom kupé- eller tågkorridorsfönster. Härlig resenärskomfort i den typ av 1 klass, som tyvärr inte finns längre.
Och så några detaljer som känns lite nostalgiska.


   


             


                           

Vid Halmstad järnvägsstation, tror jag det var, stannade tåget till på resan både till och från Hyltebruk. När vi tittade ut genom fönstret upptäckte vi något vitt, som rörde på sig. Plötsligt kom ett passerande tåg och då såg vi att det vita var en mås som lyfte från sin ruvningsplats!!!!????? Hur kan en fågel välja en så bullrig och farlig plats att lägga sina tre ägg på? Det är klart att måsen få vara ifred för andra inkräktare, men den dagen de små liven ska ut ur äggen, vill man helst inte tänka på.



I Ängelholm finns flera vackra platser. I närheten av det hotell vi bodde på kunde man njuta av både vattendrag, blomsterprakt och konstverk.

 

 

På hemväg efter DIESELLOKDAGARNA i Ängelholm körde vi småvägar och njöt av vackra naturscenerier och även lite speciella platser. Vi stannade till vid Skottorps slott. Det blev en kort promenad eftersom det var gråväder och småkyligt med duggregn. Hann ändå fånga några vackra objekt med min kamera.



 

Det sista stoppet blev på Laxbutikens restaurang, som ligger strax söder om Falkenberg, intill E6:an. Där  inmundigade vi en smakfull bufférätt i läcker miljö.



 
Med det här blogginlägget ville jag visa en blandad kompott av det som är STORT, HÅRT, BULLRIGT, OSANDE HÄFTIGT, HÄNGIVET, VACKERT, MJUKT, STILLA och GOTT!

Det har hänt väldigt mycket sedan Ängelholmshelgen. Skolavslutning, elevarbetsutställning, besök i Hällekis, traditionsenlig personalfest på Hulu, Flygets 100-års-firande på Malmslätt och kustbesök i Bua. Så det finns en hel del bilder som väntar på publicitet.

Nu satsar vi på midsommar och jag önskar en RIKTIGT TREVLIG HELG och fortsatt SKÖN SOMMAR!

RSS 2.0