Kärt helgbesök.

I helgen 10 - 12 oktober hade jag besök av syrran Ulla-Britt och dottern Ullis och hennes hund Milou. Det var flera år sedan jag såg dem hos mig, så det var extra roligt! De kom hit med Ullis bil i fredags kväll. Trots att helgen inte har fler timmar än alla andra helger, hann vi med väldigt mycket trevligt tillsammans. Här ska jag nu visa några bilder från vår samvaro.


Här vid frukostbordet laddar vi upp inför dagens utflykter.

   
På Fyndlagret har Ullis laddat upp inför kommande Halloweenfest. Och dessförinnan gjorde vi ett besök på Djurmagazinet där Ullis förälskade sig i en liten akvariefisk. Den bara MÅSTE hon ha. Men hon behövde lite betänkdetid och konsultation med Robban. Jodå, det finns plats för denna, lilla specialitet. Den kan bli upp till 30 cm som vuxen. Vad det är för sort? Minns inte, men det var både prickig och randig och gillar att vara på botten eller på växtytor.


Sedan besökte vi givetvis Skroten. Där frossade vi i tygupplevelser.

 
Ullis spetsade in sig på det starkt ceriserosa, lite långhåriga. Det ska bli något i heminredningen i nya huset! Ulla-Britt testade en vacker stuvbit. Skulle kunna vara snyggt som halsduk!


Synd att Kinna Garn stängde redan halv-2. Annars hade det nog blivit ett eller annat nystan därifrån. Fikasugna var vi och nästa anhalt fick istället bli Skrädderiet i Kinna. Här ska det testas! Vilken bakelse är godast?!?

 
Och Ulla-Britt gör som jag, hon förevigar fikastunden med sin kamera.


Bakverken var synnerligen goda, men MÄKTIGA! Milou som väntat i bilen blev glad för överblivna kaksmulor.

 
Efter fikapausen redo  för nytt nedslag. Vi stannade till vid Kungsfors kraftverk där rönnbärsklasarna lyste röda mot det mörka vattnet.


Så åkte vi till den vackra platsen vid Hedgärdessjön. Där blev det några bilder som följer.



 
Över skogstopparna bakom oss kastar den nedgående solen dagens sista ljusstrålar över till andra sidan av sjön.


På väg mot parkeringen fångar jag med kameran nå´n slags världskarta. Den finns på en sopconteiner.


Sen bjöds jag på Planka på Casa Blanca! Vilken fest!

 
Rosor på hallbyrån och skrattstund vid spegeln när likt och olikt provas.


Efter söndagsfrukosten var det dags för en promenad i Skene. Det blev en sväng ner i en av ravinerna och lite trädgårdstittande. Det finns så många vackra trädgårdar här i Skene.

 
Ulla-Britt studerar på nära håll några intressanta trädgårdsväxter. Smala ärtbaljsliknande hängen under stora blad.
 
Den roliga och vackra växten i närbild i olika ljusförhållanden.

 
Ullis fixar fram en hundpåse.


Nere i ravinen ser Ullis en lustig "best" som ser hungrig ut. Den ska fotograferas!


 "Besten" försöker bita över en trädstam.


På väg upp från ravinen och hemåt efter söndagens höstpromenad ser vi ännu en lustig naturens formation.


Här har ett omkullfallande träd fläkts upp åt två håll och bildar en liten tittruta!

 I skrivandets stund får jag sms från Ulla-Britt och Ullis att de lyckligt kommit hem efter den långa bilresan tillbaka till Vårsta och Tumba.
Sorgligt nog klarade sig inte den lille fiskparveln. Den som skulle få bo så fint i ett av Ullis och Robbans akvarier. Och vi som vidtog alla tänkbara försiktighetsåtgärder.
Jag är i alla fall glad för dagarna tillsammans med min kära syster Ulla-Britt och min systerdotter Ullis och hennes goa Milou, som är en Border Collie. Och att hemresan gick bra är också skönt att veta!
Nu väntar en ny arbetsvecka med allt vad det innebär. Nästa helg åker jag tillsammans med Bengt och ett par andra vänner till Louisiana i Danmark. Jag ser fram emot allt detta!


"mitt-i-hösten" - månaden är här!

Nu känns det som om man inte längre behöver "kämpa" emot höstens intåg. Dagarnas längd har minskat i båda ändarna rejält. Detta har ju pågått ganska länge, men nu när även kyliga nätter med frost bidrar till isskrapning av bilrutor, - så ÄR den RIKTIGA hösten här.  Som komptensation för kylan inträder underbara färgscenerier i våra natur-rum! Det är fullt njutbart.

I onsd. - 30 sept - hade hela skolan indrottsdag med orientering. Det var en strålande dag i höstsolen. På morgonen var det frost och det var då jag första gången i höst fick använda isskrapan. Rimfrost i buskar och grästuvor glittrade. Den lilla skogssjön "ångade" ovanför vattenytan när solens strålar bröt fram. Det var så oändligt vackert! Kameran var med på mitt funktionärspass. Jag hann föreviga några vackra upplevelser, mellan insatserna att förhindra  elever att komma vilse.


Vattenånga stiger ur Hedgärdessjön.


Den underbara utsikten från min "span"-plats.


Från min positon hade jag utsikt ner mot 2:ans o 3:ans kontroller. I förgrunden, björkblad med droppe som samlar solljuset i en glittrande uppenbarelse. 


Lite mera närgånget studium av solfångande droppen.


Den smältande frosten blänker i lingonriset.


Senkomna lingonblommor.


Mossig solglänta.

 

Speglingar i Hedgärdessjöns vatten.

 
Spännande formationer i en stubbe.

Denna onsdag - den sista i sept - bjöd på härliga upplevelser som jag nu delat med mig av och hoppas ni också tycker är vackra!
Jag återkommer framöver med lite blandat från sensommarens olika tillfällen.
 

RSS 2.0