Sportlovsdags!

Så har första anhalten av vårterminen gått till ända. Det är fredag och vi står inför SPORTLOVET! Varje dag har varit fylld med en massa  uppdrag. Skolarbetet upptar väldigt mycket av min tid. Det har varit genomgång och bedömning av alla 7:ors arbeten sedan i höstas. Jag undervisar i 5 klasser med 7:or. Så det har varit en hel del att gå igenom.
Omdömen har skrivits och lagts in i ett speciellt dataprogram där samtliga ämnen sammanställts och skrivits ut. Varje elev har sedan fått sin utskrift och kunnat ta hem den för uppvisande och genomgång tillsammans med föräldrar. Efter sportlovet är det dags med utvecklingssamtal.
Jag är klassföreståndare i en 7:a tillsammans med en kollega, så vi har nu planerat in tider för våra samtal, som kommer igång vecka 9.

Våra 9:or har denna vecka avslutat sin stillebenuppgift. De påbörjades på höstterminen direkt efter novemberlovet. Många blir klara i tid, men en del behöver ständig påminnelse.

Efter sportlovet kör 9:orna igång med högstadiets sista bilduppgift. Det blir ett litet konsthistoriearbete, som startar med genomgång av modernismens början och utveckling till vad konsten kan vara idag.

8:orna kommer att avsluta sin nu pågående uppgift under första bildlektionen, direkt efter sportlovet. De håller på med porträttstudie, där de allmänmänskliga proportionerna är väsentliga i bilduppbyggnaden. 

De här raderna kom ju att innehålla mest från mitt arbete. Men det är väl så, att man måste göra ett avstamp ur det som ÄR, innan man kan koppla av......?!

Anyhow......NU BÖRJAR mitt sportlov! - men först några bilder från den närmaste tiden bakåt. 


Mellanstadieelever fr Tingvallaskolan åker skridskor på hösgstadiets skolgård.


Förra lördagens havsstrandspromenad bjöd på vintrigt solsken. Kallbadhuset i Varberg.
   
Och på söndagen blev det vandring i Falkenberg utmed Ätran, som där har sitt utlopp i havet. Vi gick den s.k. Läkarpromenaden. Den strandpromenaden bjöd på mycket vackert som jag fångade med min kamera.


Is, vatten, snö, kala stammar och glest fjolårsgräs......kallt, men det fanns liv i och runtomkring.....

 

 




......................och spår som ser ut som ett spännande broderi!................

 
...........................och vackra isformationer....................................

 


............................och kraftfulla kontraster.....................................

 

Mystik och "gåtik", eller.........."bara" vackert?!................ och KALLT!!

Ta vara på snö- och ismiljöerna så länge de finns kvar! Snart är vårvärmen här!

RSS 2.0