Fortfarande januari, men snart ny månad.

Hallå bloggbesökare!

Veckorna knallar på och en hel del har hänt sedan sist. I mitt förra inlägg skrev jag om symaskiner. Jag har köpt en ny nu! Det blev en Husqvarna Viking denna gång. Men oj vad mycket nytt och annorlunda det blev. Det kommer ta tid för mig att lära mig allt med denna nyhet på sybordet. Jag får ta steg för steg med manualboken tätt intill Vikingen. Här lägger jag in en bild på den nya tingesten.



Som ni ser så är det en maskin som nog är ganska enkel, inga dekorsömmar och sådant som proffsen använder sig av. Men alla invanda handgrepp från min förra maskin måste läras om till nya rutiner. Och spolen ska läggas i uppifrån, under lilla plattan under pressarfoten. Bara DET kommer ta tid för mig att bli bekant med. Det där med gamla hundar............!

Här inunder ser ni den gamla maskinen, Berninan. Jag har packat in den i tillhörande väska. Men tillsvidare får den stanna i stugan. För om det blir för svårt att lära sig, så................ja, man kan ju i "värsta" fall plocka fram den igen.........!?



Och här är den gamla trotjänaren i sin väska. Vikten mellan dessa maskiner är stor. Denna maskin, inkl väska och tillbehör väger 15 kg, jämfört med min nya maskin som väger endast 8 kg. Lite skillnad!

Nu är det bara TIDEN som gäller! Efter en skoldag är jag för trött för att sätta igång med inlärningsprocesserna. Men jag har ju snart ett vinterlov - lyckliga jag! Och DÅ ska jag vara hemma och pyssla!!! Har inte planerat att åka någonstans i år. Det är ju alltid väldigt roligt att träffa nära och kära och komma hemifrån lite. Men just nu ser jag fram emot att få vara bara hemma!

Och dagarna har blivit längre har jag märkt. Och fåglarna övar för fullt inför vårkonserten. 

Just nu är det fredag eftermiddag. Kl. 15 har jag tvättid. Det är om fem minuter. När jag lagt in i maskinerna ska jag sätta mig med månadens räkningar. Sedan blir det en sväng med dammsugaren och lite annat "slutet-i-veckan-plock".



Men jag bara måste avsluta med den blommande Kabbelekan, en liten hälsning med vårkänning. Bilden är från våren -09.  

GOTT NYTT ÅR!

Så har ännu ett år gått till ända och vi har påbörjat ett nytt. 2011! Och vi har VINTER! Snö med kyla har förhärskat i snart två månader. När jag tittar på termometern utanför köksfönstret morgon och kväll, tror jag nästan att det blivit något fel på den. Den visar hela tiden på minus 15 - 10 grader. Endast ett litet undantag smög sig in på nyårsafton då det blev nästan "varmt". Tidigt på kvällen, nyårsafton var naturen klädd i rimfrost och det var gnistrande kallt. Strax före midnatt svepte en storm in över Viskadalen. Stora träd krängde och svängde kraftigt i den dånande vinden. Till detta kom också en del regn. All rimfrost försvann. Och vid 12-snåret, när alla raketer sprakade i skyn, kändes det som om något obestämbart brakade loss.

På nyårsdagens förmiddag tittade solen fram och det blev åter fryskallt och JÄTTEHALT.

Nu är det måndag, nästan vanlig vardag. För det är ju egentligen någon slags mellandag. Vi har ju en röd dag kvar mitt i veckan, trettondagen. Och på fredag är det dags att styra stegen mot skolan igen, i alla fall för oss som undervisar. Eleverna börjar sin nya termin på måndag, om en vecka.

Jag har kommit på att jag egentligen behöver en ny symaskin. Min maskin har varit min följeslagare sedan 1975. Oj, oj, oj........åren har gått. Kanske inte så konstigt att sick-sack-funktionen lägger av titt som tätt. Jag blir så sur på den. Rätt som det är blir det en raksöm bland utspridda, enstaka sick-sack. Såg att de säljer ut symaskiner på Husqvarna i Kinna. Jag ska nog ta mig en titt i den butiken i morgon. Har tvättid på eftermiddagen. Men under  förmiddagen ska jag hinna med en tur till Kinna.

I slutet av december lät jag min kamera fånga några vinterbilder. Jag lägger till dem här nedanför. 


På väg till Borås, på R41, den 21 dec.

 
Nedgående sol bakom fjärrvärmeverket i Skene. 21 dec.


(21 dec) Atmosfäriskt fenomen i samband med solnedgång. Förmodligen återsken i små frysta kristaller. KALLT!


Lite mer inzoomning av den bedövande vackra solnedgången över Assbergsravinen i Skene.


Och här en skånegård utanför Malmö. Dagen före julafton brakade snöovädret lös och snön yrde i den kraftiga vinden....................................................................................................och


...............................sikten blev rejält nedsatt. Inget vidare trafikväder.


Den här bilden vill jag gärna dela med mig av. En dag i slutet av december när solen lyste och det lite lätt föll nästan osynliga kristaller i den kalla och klara luften, kunde jag se hur solljuset liksom glittergnistrade i varje liten kristall. Det var oerhört vackert. Bilden är tagen från min balkong och jag fick hålla på en stund innan jag blev något sånär nöjd. I verkligheten var det givetvis mycket vackrare!

Låt alla dessa små sol-spegelbilder uppmuntra till hopp och tro på en solig vår!

RSS 2.0